Bierbrouwen

#1 Bierbrouwset – Brouw je eigen bier met dit thuisbrouwset

Tegenwoordig willen veel bierliefhebbers hun best doen om thuis bier te maken. Gelukkig voor hen zijn er bierbrouwsets/thuisbrouwkits zoals de BREWFERM Starter Kit die dat mogelijk kunnen maken.

bierbrouwsetOver het algemeen worden de startersets geleverd met een biermix die de thuisbrouwer de mogelijkheid biedt om zijn eigen bier te maken met heel weinig kennis of vaardigheden. Het is zo ontworpen dat in principe iedere bierliefhebber aan de gang kan met het bierbrouwset en zijn eigen bier kan maken. De brouwsets zijn gemaakt voor degenen die van hun keuken een brouwer in microstijl willen maken.

Bij uw eerste indruk denk je misschien dat je niet zeker weet wat je met alle spullen in de doos moet doen. Nou, ontspan en haal diep adem, het is makkelijker dan je denkt.
Je moet een paar dingen kopen die bij je kit passen om hem helemaal compleet te maken. Je hebt bijvoorbeeld flessen nodig en je moet de ingrediënten afzonderlijk kopen. Om je te helpen meer te weten te komen over jouw bierbrouwset kan je veel informatie op deze website lezen. Er staan artikelen op over alles wat te maken heeft met bier en bier brouwen. Maar natuurlijk kan je ook op Google kijken, of koop een boek bij bijvoorbeeld Bol.com over het brouwen van bier in je eigen keuken.

De thuisbrouwset van bijvoorbeeld BREWFERM bevat tal van apparatuur die u jarenlang kunt gebruiken om uw huisbrouwsels te brouwen. De kwaliteit is hoog en je kan dus jaren vooruit. Deze kit is perfect voor iedereen die geen of enige ervaring heeft met thuisbrouwen en zijn hobby naar een hoger niveau wil tillen. Er zijn ook receptkits met hop, zodat u geen losse verpakking hoeft te kopen. Wij raden aan om te beginnen met het maken van de eenvoudige bieren, zo kan je langzaam ervaring krijgen met de handelingen, de reactie van de ingrediënten en zien hoe je smaken kan creëren. En onthoud, de eerste keren zal je niet het beste brouwsel uit de ketels toveren, maar blijf volhouden. De eerste computer van Apple was natuurlijk ook niet de beste.

Met een starter bierbrouwset krijg je veel apparatuur tegen een zeer scherpe prijs. Ben je een absolute beginner, lees je dan goed in, als je al die apparatuur bij elkaar ziet staan zakt de moed je misschien in de schoenen, maar eigenlijk is het vrij eenvoudig, gun jezelf de tijd. Het zal een beetje investering en veel tijd vergen om het te leren gebruiken, maar over het algemeen is het een solide investering. En daarnaast haal je er veel plezier uit, dat weten wij zeker.