Bier

Duits Bier: De beste merken en geschiedenis

In heel Duitsland is bier erg populair en is onderdeel van de cultuur. In Duitsland zijn meer dan 1.000 brouwerijen, wat meer is dan elk andere land ter wereld. Al het bier dat in Duitsland wordt geproduceerd, moet voldoen aan de zuiverheidswet, die fabrikanten laat weten welke ingrediënten wel en niet mogen worden gebruikt. In principe zijn de enige ingrediënten die in Duitse bieren mogen, zijn water, hop en gerstemout.

Vanwege de strikte zuiverheidsvereisten kunt u Duitse bieren gemakkelijk herkennen aan hun algehele kwaliteitsniveau. Ze hebben een uitgesproken smaak, met weinig tot geen nasmaak. Sommige stijlen van Duits bier zijn Koelsch, Weizen en Altbier. Sommige soorten Duitse lagers zijn Bock, Pilsener, Dunkel, Helles en Maerzen. Houd er rekening mee dat de smaak, het aroma en de kleur kunnen variëren, hoewel ze allemaal kunnen worden geïdentificeerd als echte Duitse bieren.

duitse bierenHet Duitse bier Altbier is een veel voorkomend donker bier, dat van hoge gisting is en veel voorkomt in de zuidelijke regio’s van Duitsland. Het bier heeft een gele kleur, met een smaak die rijk is aan hop. Van een ander bier, Rauchbier, is bekend dat het een rokerige smaak heeft met een gerookte kleur. Deze bieren smaken heerlijk en zijn erg populair in alle regio’s van Duitsland.

Duitse lagers zijn ook erg populair en zijn ook populair in andere delen van de wereld. Pilsener is een van de meest populaire en meest bekende van alle Duitse bieren en biedt u meer hop en minder mout. Pilsener is te koop over de hele wereld en is ook in heel Noord-Amerika erg populair. Verschillende bars serveren het ook, want het is een van de meest populaire donkere lagers die er zijn.

In heel Duitsland zijn er verschillende bedrijven die meer dan 4.000 verschillende merken bieren produceren. Enkele van de bekendere en grotere bedrijven in Noord-Duitsland zijn Beck, St. Pauli, Warsteiner en Krombach. In de zuidelijke regio van Duitsland zijn er meer brouwerijen, hoewel de meeste kleiner zijn, omdat ze lokaal eigendom zijn en worden geëxploiteerd. Zuid-Duitsland bevat ook de Benedictijnse abdij, een van de oudste brouwerijen ter wereld. Deze brouwerij begon in 1040 met het produceren van bier – zeer indrukwekkend!

Duitsland is ook de thuisbasis van het Oktoberfest, dat elk jaar in München wordt gehouden. Het Oktoberfest begint eind september en duurt twee weken en eindigt begin oktober. Tijdens het Oktoberfest reizen bierdrinkers van over de hele wereld naar Duitsland om Duitse bieren te vieren. Elk jaar bezoeken meer dan 5 miljoen mensen het evenement, wat het een van de grootste biervieringen ter wereld maakt.

Tijdens het Oktoberfest zijn lokale brouwerijen in München de enige brouwerijen die bier mogen schenken in de grotere tenten. Er zijn in totaal zes brouwerijen, die een verscheidenheid aan verschillende bieren produceren. Door dit jaarlijkse evenement bij te wonen, kunt u meer leren over Duits bier, de verschillende soorten proeven en genieten van de rijke, gedurfde smaken die Duits bier zo populair maken.

Vanwege het succes dat Oktoberfest elk jaar krijgt, proberen andere steden over de hele wereld dit evenement na te bootsen. Hoewel ze succes hebben, is hun succesniveau niet zo hoog als het originele Oktoberfest – Duitsland. Duitse bieren zijn erg populair over de hele wereld, en het Oktoberfest helpt die bewering te bewijzen. Als je bier drinkt maar nog nooit hebt ervaren wat bieren uit Duitsland te bieden hebben, moet je ze echt eens proberen. Als je dat eenmaal doet, realiseer je je snel waarom Duitse bieren zo populair zijn – en waarom de smaak gewoon niet kan worden gedupliceerd met enig ander bier.