Bierbrouwen

Hoe maak je zelf bier?

thuisbrouwenWil je wel eens wat anders dan een standaard biertje van de slijterij of supermarkt, dan is thuisbrouwen net wat voor jou? Heb je je ooit afgevraagd hoe je favoriete drankje tot in de perfectie wordt gebrouwen? U kunt die vragen daadwerkelijk testen door thuis uw eigen bier te maken.

Thuisbrouwen is een populaire hobby onder bierdrinkers die hun bier creativiteit willen geven. Het is misschien tijdrovend, maar de voldoening om uw eigen gebrouwen bier te proeven is ongeëvenaard. En je kan prima de kwaliteit van de premium bieren evenaren, het is een kwestie van proberen.

Als je pas onlangs van deze hobby hebt gehoord, kun je altijd beginnen met een paar eenvoudige experimenten. Hier is een kort overzicht over hoe u aan de slag kunt gaan met het brouwen van bier bij u thuis.

1. Lees artikelen en boeken over thuisbrouwen

Voordat u naar uw dichtstbijzijnde thuisbrouwwinkel gaat of online een Starterskit Bierbrouwen haalt, kunt u eerst een boek lezen waarin alles over thuisbrouwen wordt besproken. Dit zou u een idee geven van wat u kunt verwachten als u begint met het brouwproces. Als er dingen niet helemaal duidelijk zijn dan kan je online verder zoeken, of je aanmelden bij een forum over bierbrouwen.

2. Ga naar de dichtstbijzijnde thuisbrouwwinkel bij jou in de buurt of koop online

Ga naar een plaatselijke thuisbrouwwinkel waar u uw thuisbrouwbenodigdheden kunt kopen. Je moet ook van deze gelegenheid gebruik maken om kennis te maken met de winkelier en meer informatie te vragen over thuisbrouwen. Deze winkeliers zijn meestal liefhebbers van thuisbrouwen en ze zijn meer dan bereid om tips en technieken te delen met beginners.

Misschien is in uw omgeving geen winkel voor thuisbrouwen, misschien kunt u dan een kijkje nemen bij een lokale brouwerij. Maar ook online zijn er vele thuisbrouwsites waar u benodigdheden kunt bestellen en informatie over thuisbrouwen kunt krijgen.

3. Koop je thuisbrouwkit en bierflesjes

Voor thuisbrouwen moet je tijdens het proces wat voorraden hebben, dus het is het beste om deze apparatuur te kopen bij een gerenommeerde thuisbrouwwinkel. Als starter kun je de basiskit voor het brouwen van bier krijgen die al een grote emmer, wat slangen, een rietstok, rubberen kurken, luchtsluizen, flesdoppen, doppen, ontsmettingsconcentraat en een hydrometer bevat om de dichtheid van het bier te meten. Vergeet niet de winkelier te vragen wat de bedoeling is van elk materiaal en hoe ermee om te gaan.

Wat de flessen betreft, je kunt ze kopen bij de thuisbrouwwinkel of je kunt gewoon gebruikte flessen kopen bij een slijterij. Zorg ervoor dat u deze gebruikte flessen grondig schoonmaakt voordat u ze gebruikt.

4. Begin met brouwen!

Nu gaan we naar het leuke gedeelte. Zodra je alle benodigdheden hebt, kun je nu je eerste zelfgemaakte bier brouwen! Er is echt geen limiet aan hoe je je bier gaat maken, maar probeer het eerst simpel te houden en doe daarna wat experimenten.

Je eerste zelfgebrouwen bier is zeker een speciale, dus veel plezier en geniet van uw bier!