Bier

Thais bier: Biermerken en de beste bieren uit Thailand

Thailand heeft een lange brouwtraditie, met het eerste bier dat in 1933 werd gebrouwen. Thaise bieren zijn goed te vergelijken met enkele van ’s werelds populairste pils. Onlangs hebben verschillende Thaise bieren de hoogste eer gewonnen op internationale bierfestivals.

Thailand heeft een breed assortiment aan lokaal gebrouwen bieren. Sommigen van hen, zoals Singha, Chang en Phuket pils, zijn uniek Thais. Sommige worden onder licentie gebrouwen zoals Heineken en Tiger. De in Thailand gebrouwen bieren zijn voornamelijk pils, dat komt vooral door het klimaat, met middagtemperaturen van vaak rond de 30 graden Celsius. De meedogenloze warmte maakt een pils tot een geweldige dorstlesser.

thailandThailand heeft twee grote brouwerijen, Boon Rawd en ThaiBev, plus twee in het buitenland gecontroleerde brouwerijen, Asia Pacific (Singapore) -brouwers van Tiger-bier en San Miguel-brouwerijen die een groot aandeel hebben in de Filipijnse biermarkt.

Boon Rawd produceert Singha, Leo en Thai Beer. Singha is het oudste bier van Thailand en tot voor kort het populairste bier van Thailand. Singha heeft een droge smaak, met een licht bittere afdronk. Leo is moutiger, met een iets zoetere afdronk. Thai Beer, een moutlikeur, heeft een zoete smaak en een licht hoppige, zoete afdronk.

ThaiBev produceert Chang, Archa en Federbräu. Chang is heel anders dan Singha, zijn belangrijkste concurrent. Het heeft een meer volle moutige smaak, met een licht droge, licht bittere nasmaak. Een mooi, uitgebalanceerd bier, maar minder verfrissend op een warme dag dan sommige van de lichtere bieren. Het heeft een lagere prijs en een hoger alcoholgehalte (6,4%). Chang is nu het populairste bier van Thailand. Het is populair vanwege de sponsoring van het voetbalteam van Everton.

ThaiBev produceert ook Archa, een lichter bier met een lagere prijs. ThaiBev heeft onlangs een nieuw merk Federbräu geïntroduceerd. Het is een van de slechts twee Thaise bieren die volgens de Duitse brouwwet worden gebrouwen. ThaiBev heeft zich tot het uiterste ingespannen om de oorsprong van het bier te verhullen en een beeld te creëren van een bier van Duitse oorsprong. Het label vermeldt ThaiBev niet, alleen de Cosmos-brouwerij waar het wordt gebrouwen. Het is bedoeld om rechtstreeks te concurreren met Heineken, in de categorie premium bier. Het is een licht smakend bier in Duitse stijl.

Thai Asia Pacific, werd in 1993 opgericht door Asia Pacific (Singapore) om Heineken onder licentie in Thailand te brouwen. Het bedrijf brouwt ook het populaire Tiger Beer onder licentie en lanceerde onlangs een nieuw bier voor de Thaise markt, Cheers. Het is een lichter bier dat meerdere prijzen heeft gewonnen, waaronder de Monde Selection gouden medaille voor volle smaak en hoge kwaliteit. Het bier heeft gemengde beoordelingen ontvangen in Thailand.

San Miguel Breweries produceert een reeks lagerbieren. In het bijzonder is San Miguel Light populair geworden in Thailand. Het is licht van smaak en bevat weinig calorieën, hoewel het 5% alcohol is. Het is het favoriete bier geworden onder Thaise vrouwelijke drinkers, met de belofte van minder calorieën!

Phuket Lager Beer wordt gemaakt door een onafhankelijke Thaise brouwer, Tropical Beverage Company. Het wordt geproduceerd met eersteklas ingrediënten, waaronder Duitse hop, en is een volledig natuurlijk bier zonder toevoegingen of conserveringsmiddelen. Phuket Lager ontving de eerste gouden medaille ooit voor een bier uit Thailand tijdens de Monde Selection Awards 2006. Phuket Lager heeft een moutige, zoete, zachte smaak, met een nootachtige afdronk. Het wordt gebrouwen in brouwerij San Miguel onder toezicht van Tropical Beverage Company.

Er is een goede selectie van Thais gebrouwen bieren beschikbaar voor elk wat wils. Je vindt ze in supermarkten en 7/11 buurtwinkels. Denk maar aan de vergunninguren in Thailand: alcoholverkoop is toegestaan ​​tussen 11.00 en 14.00 uur en van 17.00 uur tot middernacht. De supermarkten houden zich aan de regels, maar misschien vindt u een winkel op de hoek die de tijd vergeet te controleren!