Bierbrouwen

Thuisbrouwen: Wat zijn de voordelen?

Ik hou van bier. Ik merk vaak dat het drinken van 3-5 flessen bier na een stressvolle werkweek een van de redenen is waarom ik zo hard kan blijven werken. Dat gezegd hebbende, heb ik me afgevraagd hoe het zou zijn om mijn eigen bier te maken, in het begin om gewoon is te kijken hoe dat gaat. Sindsdien is thuisbrouwen niet alleen een hobby voor mij, maar ook een passie. Als ik rekening houd met de vele voordelen die thuisbrouwen kan bieden, is het niet moeilijk te begrijpen waarom. Ik heb er ook geen moeite mee om deze prachtige hobby aan te bevelen; Als u wat overtuigingskracht nodig heeft, zijn hier een aantal goede redenen om er zelf ook mee te beginnen.

thuisbrouwen hopHet is erg leuk om te doen
Je eigen bier kunnen brouwen met zijn eigen unieke smaken kan een thuisbrouwer een groot gevoel van voldoening geven. Het klinkt misschien gek, maar nadat je een prachtig biertje gebrouwen hebt dan voel je jezelf toch een soort van wetenschapper, om nog maar te zwijgen van de voldoening die je voelt elke keer dat je bier slurpende vrienden enthousiast zijn over je brouwsel.

Betere kwaliteit voor uw bier
Zelfgebrouwen bier heeft, in tegenstelling tot commerciële bieren, geen goedkope toevoegingen. Het is ook allemaal moutbier, waardoor het die volle smaak krijgt die je normaal niet krijgt van het soort bier dat je in winkels of bars koopt. U kunt ook ingrediënten gebruiken die normaal niet worden gebruikt voor commerciële bieren.

Goedkoper bier
Zelfgebrouwen bier is goedkoper dan commerciële bieren. Ondanks de schaarste aan mout en hop vandaag, kun je nog steeds 5 liter brouwen tegen lagere kosten dan het goedkoopste biermerk in je nabijgelegen winkel. Het kan alleen maar beter worden omdat de kosten van mout en hop de komende dagen ongetwijfeld goedkoper zullen worden.

Verminderde katers
Een bierdrinkende binge hoeft je ’s ochtends geen ellende te bezorgen. Zelfgebrouwen bier vermindert de ernst van katers als gevolg van grote hoeveelheden vitamine B. Het is bekend dat thuis gebrouwen bier geen pasteurisatie en filtering ondergaat, waardoor enorme hoeveelheden vitamine B kunnen worden verwijderd. Trouwens, bier dat je zelf hebt gebrouwen, heeft meer hoeveelheden gist met vitamine B.

Verbetert het sociale leven
Je moet toegeven dat je er als een baas uitziet zodra je vrienden en collega’s weten dat je bier brouwt. Ten eerste krijg je meer bezoeken van mensen die je bier nog een keer willen proeven. Ik heb ook gemerkt dat mensen die thuis brouwen, altijd vol enthousiasme zijn. Ik heb hier geen wetenschappelijke verklaring voor, misschien is het het effect van het bier, maar je begrijpt wel wat ik bedoel. Ik zou ook aanraden om lid te worden van een thuisbrouwclub. In het beste geval kun je je vrienden overhalen om dezelfde hobby op zich te nemen.

Zonder twijfel kunnen we wel zeggen dat thuisbrouwen veel voordelen heeft. Je kan jouw creativiteit erin kwijt, je kan dingen proberen en je kan fantastische bieren maken. Echt geweldig. Wanneer begin jij? Of heb je het al geprobeerd? Laat een reactie achter. En als je een eigen website hebt hierover, plaats even een linkje.