Biertaps

Top 5 Thuistaps – Welke moet je kopen?

De thuisbrouwer zal merken dat het iets gemakkelijker is om zelfgemaakte brouwsels in een fust te doen dan om ze te bottelen. Met een thuistap zullen brouwers merken dat ze er trots op kunnen zijn een fust bier te hebben gemaakt, en dat je jouw eigen gemaakte bier kan tappen zoals in het cafe. En je kan met een mobiele tap je eigen bier meenemen naar bepaalde evenementen of bijeenkomsten om meer mensen te helpen genieten van je thuisbrouwsel. Ook mensen met een kroegje thuis of een keet zullen versteld staan van het gemak van een tap bij jouw thuis.

thuistapEigenlijk zijn alle thuistaps zeer gebruiksvriendelijk, en het zijn ook uitstekende apparaten om eenvoudig mee te nemen naar een evenement, feestje of zelfs picknick. Let bij het aanschaffen van een biertap goed op de aansluitingen, er zijn verschillende manieren om de tap op een fust aan te sluiten. Of eigenlijk is de manier hetzelfde er zijn alleen diverse aansluitingen. Zo kan je kiezen voor een Alumasc vlak A schuif, Combi – M systeem, Sankey – S korf, D systeem of Drievlak G systeem.

Een biertap voor thuis, ookwel thuistap krijgt heeft veel positieve recensies. Deze tap is erg handig in gebruik, vooral als je een thuistap wilt die je mee kunt nemen naar een feestje of evenement. Met deze beertenders heb je alles wat je nodig hebt, zodat kun je het bier direct uit het fust serveren en nog beter, zonder CO2-capsules, wat het gemakkelijker maakt als je onderweg bent.

Er zijn allerlei voor- en nadelen voor de thuistap. Het is redelijk geprijsd maar als je vaker een feestje geeft dan ga je echt merken dat het ontzettend handig is en de smaak is natuurlijk velen malen beter, daarnaast is het natuurlijk ook erg aantrekkelijk om je eigen pilsje te tappen. Het is vrij eenvoudig in gebruik te nemen, iedereen kan het gebruiken, maar het zal in het begin wel even wennen zijn.

U hoeft zich ook geen zorgen te maken over het lekker en aansluiten van slangen of het terechtkomen op de vuile grond of vloer. Met deze biertaps zijn de nadelen heel gering. Het belangrijkste is dat sommige taps gebruik maken van CO2, en met één klein CO2 patroon kan je soms wel 20 liter bier tappen, en bij grotere CO2 patronen gaat dat wel tot 600 liter. Maar die heb je voor een simpele thuistap echt niet nodig.

Het is zeker aan te raden om voor het aanslaan van een fust het even voor te koelen, dat kan in een fusten voorkoeler, maar dat kan ook in een gewone koelkast, vrieskist of bak met ijs/water. De CO2-patronen zijn in staat om bier af te koelen als het eruit komt en helpt om overtollig schuim te voorkomen. Als u het bier gekoeld houdt, vermindert dit het CO2-niveau dat nodig is om de druk te handhaven.

Zo heb je minder CO2 nodig per fust en hoef je niet zo vaak nieuwe patronen te kopen. Als je een bierfust voor een lange periode opbergt, moet je ervoor zorgen dat je een CO2-cilinder bij de hand hebt wanneer je deze meeneemt.