Bier

Verschil tussen Pils, Ale & Malt bier

Bier is misschien wel de meest favoriete alcoholische drank ter wereld. Het is altijd geweldig om een ​​flesje bier te hebben terwijl je op zaterdagavond met vrienden praat of terwijl je naar een spannende voetbalwedstrijd op tv kijkt. Er zijn zoveel biersoorten, wij vertellen hier over de meest voorkomende.

biersoortenBier wordt gemaakt door het brouwen en vergisten van natuurlijke producten zoals tarwe, rijst, gerst, maïs of hop. De geschiedenis van bier gaat terug tot de vroege Egyptenaren en dit is in onze tijd geëvolueerd naar duizenden verschillende soorten bier. Je hebt misschien een of twee typen geprobeerd, maar er zijn andere veel voorkomende en minder vaak voorkomende typen die je misschien wilt uitproberen.

Waarschijnlijk de meest voorkomende biersoort over de hele wereld is pils, dat maandenlang wordt gefermenteerd. Pilsner komt ook vaker voor in verschillende delen van de wereld, en dit is een lager type gemaakt van hop. IJsbier daarentegen is een heerlijk smakende vorm die vrij zacht op de keel komt, en de naam spreekt voor zich – het is bier dat wordt gebrouwen bij temperaturen onder het vriespunt.

Bier dat veel van smaak varieert, omvat het biertype, dat een hoger alcoholpercentage bevat dan de meer gebruikelijke soorten. Het is ook bitterder dan de rest en is gemaakt van hop. Er is ook een ander type dat simpelweg bitter bier wordt genoemd en dat van oorsprong uit Engeland komt en dezelfde kenmerken heeft als bier. Het bier genaamd “bock” is eigenlijk een pilsvorm gemaakt van mout en heeft een zoetere smaak dan gewoon bier. Het ziet er ook donkerder uit dan de meeste bieren. Een ander donkerder en bitter type is stevig bier dat is gemaakt van gerst.

De niet zo gebruikelijke bieren zijn lambiek, die in België wordt gemaakt van een brouwsel dat bestaat uit verschillende soorten fruit. Trappistenbier is ook een type dat wordt gebrouwen door trappistenmonniken in België en sommige delen van Nederland. Sake, vaker gevonden in het Oosten, is bier gemaakt van rijstkorrels en wordt meestal op kamertemperatuur geserveerd, in tegenstelling tot de meeste die ijskoud of erg koud worden gedronken.

Twee andere veel voorkomende biersoorten die u uit de vriezer van de supermarkt kunt halen, zijn Light of moutdrankbier. Light bier is gewoon een bepaald type met een verlaagd alcohol- en caloriegehalte, terwijl moutlikeur meer alcohol bevat en wordt gefermenteerd bij zeer hoge temperaturen.

Nu je meer weet over de verschillende biersoorten, kan je die kennis gebruiken om uw perfecte type te kiezen!